De AOW-leeftijd gaat in 2022 verder omhoog

De AOW-leeftijd gaat over een paar jaar verder omhoog. In 2022 wordt de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden. De verhoging geldt voor iedereen die na 1954 geboren is. Vanaf 2012 is de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting van de gemiddelde Nederlander. Als we gemiddeld ouder worden, gaat de AOW-leeftijd automatisch verder omhoog. Dit gebeurt in stappen van 3 maanden per jaar.

Nieuwe berekeningen van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) laten zien dat de levensverwachting stijgt. De overheid stelt vanaf 2017 elk jaar vast wat over 5 jaar de AOW-leeftijd is. Dit gebeurt op basis van een formule. De uitkomst van de formule bepaalt of de AOW-leeftijd gelijk blijft, of met 3 maanden stijgt.

Wilt u weten wat uw verwachte AOW leeftijd is? Bereken uw verwachte AOW-leeftijd

Op mijnpensioenoverzicht.nl is deze verhoging van de AOW-leeftijd vanaf nu ook verwerkt. Neem eens een kijkje wat voor gevolg dit heeft op uw pensioensituatie.

Uw pensioen bij J&J Pension Fund OFP
Op de 1e dag van de maand nadat u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, gaat uw pensioen in bij J&J Pension Fund OFP. U kunt er ook voor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Lees meer over uw pensioenkeuzes of bekijk het gevolg van deze keuzes bij Mijn pensioen.